Царско село – Левски, мач от 4-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Васил Левски", София, начало: 21.00 часа

Вероятни състави: 

Царско село: Чворович; Р. Даскалов, Хашев, Кавдански, В. Минев; А. Георгиев, Диаш; Антуи, Кацаров, Манев; Минчев
Треньор: Никола Спасов

Левски: Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Рейш, Горанов; Райнов, Юруков; С. Иванов, Мохамед, Паулиньо; Д. Алар
Треньор: Петър Хубчев

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще се опита да възвърне част от самочувствието си при символичното гостуване на новака в елита Царско село. "Сините" загубиха последната си среща позорно – 0:4 от АЕК Ларнака в Лига Европа, което няма как да не се отрази психически на отбора.

За днешната среща Петър Хубчев няма да може да разчита на Хали Тиам и Станислав Костов, които са с контузии. Треньорът на новака Никола Спасов няма кадрови проблеми и ще хвърли всичко най-добро, с което разполага.

Това ще е първи мач между двата отбора на най-високото ниво в българския футбол, тъй като Царско село е дебютант в efbet Лига. За последно 26-кратният шампион загуби точки срещу абсолютен новак в първенството през 2011 г., когато Лудогорец победи Левски с 2:1 в Разград. В състава на "орлите" беше Йордан Минев, който сега се подвизава в тима на Спасов.

Царско село и Левски все пак имат един официален мач помежду си. През 2016 г. двата отбора се срещнаха за Купата на България на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда". "Сините" се наложиха много трудно с 2:0 с голова на Бабатунден Адениджи (76) и Хуан Деса (93). В 71-ата минута пък Реян Даскалов от Царско село беше изгонен от игра за втори жълт картон.

Вижте пълното класиране в efbet Лига

Новакът в елита още чака първата си победа, след като от началото на сезона падна от Лудогорец (0:2) и Дунав (1:3) и направи 0:0 с Арда. От своя страна, Левски гони задължителна победа, която ще го изкачи на върха в класирането с 10 точки, колкото имат и разградчани.

Нашата прогноза е, че "сините" ще вземат труден успех.

Прогноза: Царско село – Левски 1:2