Изпълнителният директор на Левски Павел Колев и треньорът Петър Хубчев направиха редица комплименти на вече бившия играч на “сините” Давиде Мариани. 

Швейцарският офанзивен футболист бе продаден за 1,417 млн. евро на клуба от ОАЕ Шабаб ал Ахли.

Във фейсбук профила на агенцията, чийто клиент е Мариани, бе поместено видео, в което Колев и Хубчев говорят за направилия страхотен старт на сезона със синята фланелка Давиде.

“Той е един от малкото чуждестранни футболисти, които познавам, който обичаше клуба, идентифицираше се с него, разбираше какво представлява и каква история има. Той не играеше при нас заради парите, а защото обича своята работа”, казва Колев в клипа, посветен на трансфера на швейцареца.

“Особено когато имаш млади играчи в съблекалнята, които имат нужда да бъдат водени, учени и дисциплинирани, Давиде бе много полезен с опита си”, хвали още качествата на Мариани изпълнителният директор на “сините”.

“Откакто аз съм треньор на Левски, Давиде се показа като един истински отборен играч. Той правеше всичко за отбора, а не за себе си”, казва пък треньорът Хубчев, цитиран от "Дневник".

Днес неговите момчета ще изиграят петия си мач от първенството. На “Герена” гостува старозагорският Берое. Двубоят започва в 20,30 ч.