По върховете на оперативното ръководство на Левски не е никак спокойно, твърди "Тема спорт". Причината - изпълнителният директор на клуба Павел Колев няма правомощията, заради които прие офертата на сините и напусна БФС. Припомняме, че малко преди новата власт да дойде на „Герена", Колев отказа на бившия собственик Спас Русев.

Сега директорът не се радвал на пълна оперативна власт - големите решения се взимат на по-високо ниво. На всичкото отгоре наскоро шефовете са намалили и заплатата на Павел Колев, който има права да оперира еднолично само с малки суми за текущи разходи. За по-голям размер финанси е необходим подпис от човек от високите етажи. Това понякога изисква време, а стиковката невинаги се получава.

Така сините са изпуснали силно желан от Петър Хубчев офанзивен футболист от чужбина. При преговорите и изготвянето на договора са се получили разминавания на принципа на "разваления телефон". Така агентите на играча в последния момент видели, че това, което са се разбрали с Павел Колев, не отговаря на записаното в договора като срок на контракта. От което треньорът останал доста разочарован, тъй като въпросният футболист бил повече от проверен от щаба на Хубчев.

Друг интересен казус е свързан със спортния директор. Според хора от „Герена" след неколкократни преговори и в крайна сметка отказ от Димитър Димитров-Херо Павел Колев е имал предвид постът да се заеме от Георги Пеев. Петър Хубчев заяви, че Ивайло Петков не е негов избор и няма представа как точно се е стигнало до назначаването му.

При представянето си Петков заяви, че предложението от Левски дошло по телефона от един от собствениците, като според запознати става дума за човек, притежаващ голям дял от Националната лотария и компанията-спонсор на сините 7777.bg. А принципно работа на изпълнителния директор е да проведе серия от разговори със спортния директор и след това при споразумение да се стигне до официална оферта от горе.

Намеците, че скаутите не си вършат работа по най-добрия начин, също са останали без последствие. Богдан Патрашку бе спуснат отгоре и въпреки че Петър Хубчев не хареса нито един от предложените от румънеца играчи, той все още е на този пост. В един момент треньорът дори иронично отговаряше с "утре" относно въпроси за нови футболисти, а няколко пъти след мачове каза "нямаме хора".

Ясно е, че при първи траен срив на тима ще има сътресения, защото голямата като численост селекция засега никак не се харесва на шефовете и ако се стигне до промени, те е твърде вероятно да засегнат именно Павел Колев. На всичкото отгоре той не се харесва от голяма част от влиятелните фенове на сините, особено около проблемите със смяна на маркетинг отдела и въпросите с новата екипировка.