Левски е на път да привлече левия защитник на Айнтрахт Франкфурт Талеб Тауата.

Лично треньорът Петър Хубчев убеждава израелският национал да премине на "Герена", пише Спортал. Той не попада в плановете на бившия отбор на наставника на "сините", което увеличава шансдуеше за сделка. Справка на Gol.bg показа, че авторитетният сайт Transfermarkt оценява 27-годишният футболист на 1 млн. евро.

Тауата се представя еднакво добре в двете фази на играта, има опит и като централен бранител. От 2009 до 2016 г. носи екипа на Макаби Хайфа, след което преминава в Айнтрахт за 750 хил. евро. През миналия сезон е изиграл три мача в Бундеслигата или 124 минути. Появил се е на терена при победата с 3:0 над Шалке, загубата с 1:2 от Вердер Бремен и успеха с 2:0 над Фрайбург. Пропуснал е 12 срещи в Германия заради контузия, а в останалите е бил неизползвана резерва или не е попадал в групата.

Тауата има и три двубоя в Лига Европа, където Айнтрахт стигна до 1/2-финалите, но отпадна след дузпи от бъдещия носител на трофея Челси. Играе 90 минути при 2:1 над Лацио, 64 мин. при 4:0 над Олимпик Марсилия и 12 мин. при 2:1 над римските "орли".

За националния отбор на Израел има 16 мача и 1 гол. Ако премине в Левски, Тауата ще се конкурира с Иван Горанов за титулярно място. Още от началото на подготовката Хубчев настоява за втори ляв бранител и желанието му е на път да се изпълни.

До момента 26-кратният шампион на България се подсили с осем нови футболисти. Това са Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Дени Алар, Насиру Мохамед, Найджъл Робърта.
 

Това е Талеб Тауата:

Роден на 21 юни, 1992 г. в Израел
Юноша на Макаби Хайфа

Кариера:
2009/16 Макаби Хайфа, 204 мача, 7
2016-? Айнтрахт Франкфурт 40 мача, 2 гола

За Израел: 16 мача, 1 гол