Левски е склонен да плати 500 хиляди евро за правата на Талеб Тауата. Подобна сума бе тиражирана в Германия, като наред с нея се твърди, че сините са предложили 3-годишен договор на играча.

27-годишният ляв бек има още година договор с Айнтрахт франкфурт. Той обаче не попада в плановете на треньорския щаб за настоящия сезон.

Към Тауата проявяват интерес бившият му клуб Макаби Хайфа, както и Макаби Тел Авив. На този етап обаче той не желае да се връща да играе в родината си.

Бранителят вече е отхвърлил предложение от белгийския Андерлехт, който му е давал годишна заплата от 300 хиляди евро. Агентът на футболиста пък разкри, че клиентът му има предложение още от Леванте, както и от турски клуб. 

В Германия пишат, че офертата на Левски до Тауата е най-добра, в момента играчът внимателно проучва сините. В преговорите по привличането на израелеца участва и Петър Хубчев. Той е бивш играч на Айнтрахт Франкфурт, а след това води и дублиращия тим на клуба. Хубчев вече е говорил и с Талеб и се е опитал да го убеди да приеме предложението.

На "Герена" пък се надяват да възстановят халфа Филипе Нашименто за мача с ЦСКА. Дербито с червените е след седмица - на 1 септември, неделя, от 17:45 часа на Националния стадион.

Той получи травма на една от последните тренировки преди двубоя с Локомотив Пловдив. Отначало сините го обявиха в групата за мача, която бе от 19 души. След това обаче го извадиха от нея.