Тримата контузени основни футболисти, за които старши треньорът на Левски Петър Хубчев се надяваше да са възстановени за дербито срещу ЦСКА в неделя, към момента нямат шанс да помогнат на „сините“.

Голмайсторът на българското първенство през изминалия сезон Станислав Костов, опорният полузащитник Хали Тиам и португалският халф Фелипе Нашименто не са в състояние, което да позволява да бъде рискувано с тяхно участие в напечената битка на стадион „Васил Левски“.

С малки шансове да попадне в групата за двубоя е Хали Тиам, който страда от мускулна травма. За четвъртък на „Герена“ са планирали да му направят тест, който да покаже дали изобщо могат да се възлагат надежди да е в кондиция, ако се наложи да помага в дербито срещу „червените“.

Станислав Костов, който дълго време игра на обезболяващи инжекции, продължава да изпитва сериозни болки, които му пречат да се завърне на терена. Фелипе Нашименто се контузи на тренировка преди седмица и пропусна двубоя с „Локомотив“ (Пловдив). Очакванията, че той ще може да започне пълноценни занимания от началото на тази седмица, не се оправдаха.

От щаба на „Левски“ предпочитат да заложат на изцяло здрави футболисти за мача срещу ЦСКА. До събота на касата пред сектор „А“ на „Герена“ се продават билети за дербито, в което „сините“ са символични гости. Билетите са по 10 лв. за сектор „Б“ и по 15 лв. за сектор „В“ на Националния стадион.

В неделя билети за мача ЦСКА - „Левски“ не се продават. Актуалният голаджия на „сините“ Найджъл Робърта ще е в националния отбор на Кюрасао за срещите с Хаити на 8 и 11 септември от Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ.