Спортният директор на Левски Ивайло Петков заяви, че през зимния трансферен прозорец "сините" ще привлекат двама или трима футболисти. Той даде обширно интервю за Dsport, в което коментира всички актуални теми на "Герена".

"От доста дълго време работим по зимната селекция. Искам да се спре със спекулациите и аз съм човекът, който трябва да го направи. Зимата ще направим два или максимум три трансфера. Търсим конкретни позиции и ако излезе някой добър футболист на пазара, който да пасва на нашата визия и треньорските виждания, ще го привлечем. Отново казвам, че трансферите ще са два-три. Рано е да се правят изводи за привлечените футболисти през лятото. За три месеца не всеки може да покаже своя потенциал. Тези футболисти още не са направили една подготовка заедно. През лятото един е закъснял, друг дошъл по-късно, ние привлякохме 8 нови играчи и знаехме, че ще е трудно. Смятам, че след зимната пауза с привличането на още двама или трима футболисти нещата ще изглеждат по-добре", заяви Петков.

В края на миналата седмица се появиха информации, че Левски е договорил защитника на Ботев Пловдив Кристиан Димитров за 500 хиляди евро. Петков призна, че националът влиза в сметките на "сините", но категорично отрече сделката да е факт. "Кристиан Димитров е един от футболистите, от които се интересуваме. Имаме желание да го привлечем, но дали ще успеем, е друг въпрос. Нашата концепция е да има повече български футболисти. Кристиан Димитров има договор с Ботев и ние нямаме право да контактуваме с него. Той просто е един от футболистите, които се харесват на целия щаб. Нямаме никаква договорка с него или нещо конкретно. Чух, че сме имали договорка, че ще плащаме някакви милиони. Няма такова нещо. Категорично отричам такова нещо. Нямаме договорка нито с Ботев, нито с него. Имаме набелязани цели, които следим и смятаме, че това са футболисти, които могат да ни помогнат за развитието на Левски", разкри Петков.

Той добави, че на "Герена" работят по подновяването на договорите на няколко от играчите, но не пожела да разкрие техните имена. Петков все пак каза, че става въпрос за четирима състезатели, чиито споразумения са до лятото, но от края на миналия месец са започнали преговори за преподписване. По непотвърдена информация на Gol.bg става въпрос за капитана Живко Миланов, Мартин Райнов, Филипе Нашименто и голмайсторът от миналия сезон Станислав Костов.

Вижте класирането в efbet Лига

"Ръководството и треньорите сме преценили на кои футболисти да предложим нови договори, които заслужават, с тях преговаряме. С другите може да преговаряме на по-късен етап. Ние искаме да запазим ядрото на отбора. Към тези футболисти трябва да добавим няколко попълнения, които да вдигнат класата на отбора", допълни по темата Петков.

Относно развитието на сезона до момента, той заяви, че в Левски са доволни на този етап. "Сините" заемат 2-ро място в класирането на efbet Лига и продължиха напред за Купата на България. "Винаги може да бъде и по-добре. Това трябва да е целта. Левски трябва да гони максимума, което е първото място. Мина едно доста екстремно и динамично лято. Говоря за селектирането на отбора и правенето на нов отбор. Нещата малко се успокоиха, вече минаха 12 кръга и смятам, че на този етап вървим в правилната посока. Нормално е да трябва време. Всеки знае, че един отбор не може да се направи за 3 или 5 месеца", завърши Петков.