Треньорският щаб на Левски иска сред зимните попълнения да има и български футболисти, пише "Тема Спорт".

Затова и сините оглеждат перспективните играчи от родното първенство. Петър Хубчев иска в началото на следващата година да подсили тима задължително със защитник и халф. През лятото той много настояваше да вземе асовете на Ботев Кристиан Димитров и Тодор Неделев, които играят точно на тези позиции, но ръководството не успя да му ги осигури.

Не е изключено да бъде направен пореден опит в тази насока. Левски искаше и левия бек на Берое Александър Василев, но в крайна сметка той остана под Аязмото и удължи договора си със заралии. От Герена" бяха питали и за национала Камен Хаджиев, който е собственост на унгарския Академия Пушкаш.

Маджарите обаче са поискали сериозна трансферна сума за него.

През лятото сините взеха двама българи - младежките национали Асен Чандъров и Здравков Димитров от Септември, като първият е под наем за един сезон. До момента обаче двамата трудно намират място дори в групата за мачовете.

През зимата на "Герена" най-вероятно ще има изходящи трансфери. Към Гърция може да поеме Франко Мазурек, към когото има интерес от местни тимове, сред които и Панатинайкос.

Средствата, които бъдат получени от продажби на играчи, ще бъдат инвестирани в привличането на нови. Румънският мениджър Джовани Бекали, който дава съвети за селекционната политика на клуба, заяви пред "Тема Спорт", че Левски има предложения за младите си нападатели Станислав Иванов и Найджъл Роберта, но на този етап няма никакво намерение да се разделя с тях.

Двамата са и водещите реализатори на тима до момента - имат по 6 шампионатни гола.