Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил обяви, че футболистите на Англия е трябвало да напуснат стадион „Васил Левски” в квалификацията с България на 14 октомври. Както е известно мачът беше спиран на два пъти заради обиди на расистка основа от трибуните, а в последствие УЕФА ни наказа с един мач при закрити врати и 85 000 евро глоба. Бившият английски национал описа наказанието на България като „чиста загуба на време”.

Бранителят, който има 85 мача за 12 години с Англия, се надява, че европейските страни ще вземат нужните мерки и фенове, чийто подобни възгласи се чуват по стадионите, ще бъдат наказвани, а техните страни изхвърляни от надпреварите.
 
„Не мога да повярвам, че го казвам, но вече подкрепям решението на играчите на Англия да напуснат терена в мача с България. Мисля, че всеки трябва да подкрепи момчетата и Гарет Саутгейт в подобно действие”, коментира Невил пред Sky Sports.
 
„Никой от ръководните органи не може да се справи с тези ексцесии и е редно самите футболни нации да го направят. Трябва да се случи, защото ако те глобят с тези пари, то ти ще знаеш, че нищо не зависи от теб и това ще продължи. Тези пари не се плащат от феновете, злоупотребили със ситуацията. Напълно нормално е хората да изразят негодуванието си срещу ФИФА и УЕФА, че не се борят с проблема. 85 хиляди евро и няколко мача няма да се справят със ситуацията. Ако почнат да глобяват федерациите с милиони евро, то тогава може да видим някакви действия”, продължи гневно Гари Невил.
 
„Това е моето становище. Глобявайте ги с милиона паундове, затваряйте им стадионите за дълъг период от време и ще видим дали всичко ще продължава”, призова той.