Преди ден, когато даде информация за продажбата на билети за мача с Етър, Левски обяви, че "в сила остава кампанията, целяща да привлече все повече семейства и деца на стадиона". Но колко ли семейства ще посетят двубоя, който ще се проведе днес в... 15.30 часа?

Неудобният час в работен ден е следствие на два фактора - местните изборите и евротурнирите, уточнява "Дневник".

Програмата за последните два кръга в българското първенство беше пренаредена и двубоите бяха изместени за делнични дни. Причината е, че от Министерството на вътрешните работи са уведомили БФС, че нямат възможност да охраняват футболни срещи на датите около изборите.

Тук се стига и до втория проблем. УЕФА забранява мачове от вътрешните първенства да се застъпват по време с двубои от евротурнирите. По правило срещите трябва да приключват не по-късно от 30 минути преди началото на мачовете от европейските клубни турнири.

Днес в 17.50 ч. започва срещата между Гимараеш и Арсенал в Лига Европа, а след това има двубои от Шампионската лига. Заради това 15.30 ч. е най-късният възможен вариант за начало на мач от Първа лига.

"В първоначалния вид на програмата нямахме дата, която да съвпада с евротурнирите. Сега и телевизията е потърпевша, и най-вече зрителите", обясни пред "Дневник" Атанас Караиванов, който като изпълнителен директор на фирмата, държаща телевизионните права - "Футбол про медиа", пряко работи по определянето на програмата.

"УЕФА много точно е посочила каква е глобата, ако някой мач се застъпи с двубой от евротурнирите, и тя е 35 хиляди евро. Ако има някой, който е готов да я плати, ще му направим мача, когато поиска", заяви той.

Двубоят на Левски и Етър е поредният от кръга, който се играе в неудобен час. Във вторник Ботев Враца прие Витоша в 12.30 ч., а Славия посрещна Локомотив Пловдив (1:1) в 15.00 часа.

Караиванов добави, че "хората отдавна са спрели да ходят на стадиона". По думите му разликата в посещаемостта на мачовете през седмицата и през уикенда не е голяма, което според него е тема за размисъл.