Бившият президент на Берое Атанас Атанасов направи интересно изявление. Кеби върна лентата към периода на своето управление в Стара Загора, като заяви, че двубой между "зелените" и Левски е бил договорен за равен. Някогашният бизнесмен визира гостуването на "сините" в Стара Загора през шампионския им сезон 1992/1993 година.

"Договорка с Левски за равен мач ли? Да. Играчите искаха да скачат и да бият Левски. Аз им викам: "Момчета, няма да скачате, равен ще е мачът". Те обаче не ме чуват. Да, ама като дойде време да им кажа точната премия за мача, аз им викам: "8000 за равен, 4000 за победа". И те веднага се съгласиха: "Да, шефе, за равен излизаме на терена". Левски поведе с 2:0, но ние изравнихме", каза Кеби пред колегите от "Блиц".

"Има обаче друг случай с Левски. От предния сезон. През пролетта на 1992 година Левски и ЦСКА се бяха вкопчили с все сила в битка за титлата. През април "сините" ни гостуваха в Стара Загора. Трябва да бият, иначе - чао на титлата. Пращат обаче някакъв емисар да хваща наши играчи. Дошъл с един куфар. На трима предложил по 50 000 долара. Общо 150 000 долара. Аз като разбрах, подскочих. Върнахме парите и им казахме, че такива филми в нашия отбор не вървят. И ги отупахме с 2:1. Беше един дъжд. Много, ама много проливен. Направо ги удавихме в дъжда".

"И след десетина дни - в началото на май, гостуваме на "Армията" на ЦСКА. А ние, реално погледнато, ги направихме шампиони с победата над Левски. И от благодарност знаете ли какво направиха - опукаха ни 10:2. Ужасно непочтено! Ужасно! Това не се забравя. А преди мача ни се молеха да не се натягаме и ние пуснахме някои резерви".

"Ще призная нещо - аз съм фен на Черно море и на ЦСКА. От малък съм такъв - моряк и армеец. Но това беше ужасяваща постъпка от тяхна страна. Голям резил, голяма загуба за Берое. Левскарите по мое време бяха по-точни с едно изключение - казах ви вече, когато се опитаха да купят трима наши футболисти", добави бившият президент на заралии.