Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че най-големият проблем на Левски е самият Левски. Също така допълни, че сините не могат да наваксат за 8 месеца това, което Лудогорец гради 8 години. Но е категоричен, че ако феновете отново се обединят, Левски пак ще се превърне в хегемон.

“За да започнем да берем плодовете на това, което треньорите работят в момента, трябва да минат няколко години. Без значение дали ще сме ние, или някой друг. Въпросът е да се спазва посоката. Посоката е не само да възпитаваме добри футболисти, но и хора, които обичат този клуб. Какви ценности се съдържат в името на Левски".

"Това, от което съм най-много разочарован, е, че левскарската общност все още не е единна. Когато това се случи, мисля, че няма да има кой да ни спре. За съжаление, в момента не е така. Но от гледна точка на резултати и начин на игра се движим лека-полека в правилната посока".

"Разбира се и там има да подобряваме много неща, но за няколко месеца няма как да оправим всичко с магическа пръчка. Ако Левски е в борбата за титлата в момента, това се дължи на две неща: първо - на финансовата стабилност, която настъпи след януари тази година, и второ - че Левски е нещо уникално за България".

"Това е много повече от футболен клуб. Ако говорим за спортно-технически стойности, няма как да се опрем на Лудогорец към момента. Трябва да направим подобрения през зимната пауза, което е и нашата идея. Ако някой е очаквал, че за 8 месеца ще направим това, което Лудогорец направи за осем години, значи нищо не разбира от футбол".

"Но конкуренцията на другите отбори не ме притеснява. Най-големите проблеми на Левски са си самият Левски. Ако успеем да решим стъпка по стъпка нещата така, че първият отбор да изглежда малко по-добре, ако запазим този курс, по който е тръгнала школата, и може би най-важното - левскарската общност се обедини, няма да има кой да ни спре."

"И нищо чудно да станем свидетели на някакъв период на хегемония на Левски в България. Но тези условия трябва да се изпълнят. Иначе няма как да стане”, каза Павел Колев.