Гръцкият защитник Янис Каргас заяви, че се чувства много добре в Левски.

24-годишният централен бранител премина на "Герена" през лятото и вече записа 15 мача с екипа на "сините" от София.

"Чувствам се добра добре. Съотборниците и треньорите ми помогнаха много да се адаптирам бързо, но при всички случаи винаги има нужда от малко повече време, когато отидеш на ново място, особено в чужбина, да са се отпуснеш и да покажеш качествата си", коментира Каргас в интервю за "Metrosport.gr".

"Това, което показваме в шампионата, е много позитивно и се радвам, че играя тук. Левски е силен отбор със страхотни привърженици", допълни той.

Бранителят смята, че нивото на българското и на гръцкото първенство е сходно.

"Нивото е подобно като в Гърция. Има 4-5 отбора, които са пред пред останалите, но като цяло бих казал, че българския шампионат може са се конкурира с много от другите чуждестранни първенства", каза Каргас.

Той е доволен от живота си в София и приятно изненадат от българската столица.

"Бях много позитивно изненадан от живота тук. София е красив град, в който винаги има какво да правиш и да запълниш дните, в които имаме почивка или сме по-малко натоварени. Има много паркове, в които да прекараш добре със семейството си, има 4-5 големи търговски центрове с всичко необходимо в тях като магазини, заведения за хранене, кина и други атракциони. Градът много ми харесва", каза Каргас.

"Но аз съм изцяло концентриран върху Левски и не мисля за нищо друго. Старая се да давам всичко от себе си. Нищо друго не ме интересува на този етап", допълни той.