Изпълнителният директор на Левски Павел Колев определи като "прекрасен" жребия за четвъртфиналите на турнира за купата на България по футбол. "Сините" ще приемат шампиона Лудогорец на 3-5 март в спора за място на полуфиналите.

"Прекрасен жребий. Всички трябва да бъдем доволни от факта, че на нашия стадион, в нашия дом, ще посрещнем лидера в класирането. Ако Левски има желание да спечели този трофей, а нашето желание да го спечелим е огромно, така или иначе ще трябва да премери сили с най-добрите, които са останали. Какво по-хубаво от това да напълним стадиона и да играем един мач срещу Лудогорец, който надявам се да спечелим", каза Колев за клубната телевизия.

"Моят предпочитан съперник беше Лудогорец. Надявах се да се паднем с тях. Добре са ни дошли в София. Сигурен съм, че трибуните ще бъдат пълни и съм сигурен, че Левски ще бъде готов за този мач след дългата зимна пауза. Вярвам в успеха", допълни той.

Желанието на Левски е двубоят да се играе на националния празник 3 март.

"Позицията на Левски е мачът да се играе на 3 март. Това е национален празник и ще бъде по-лесно за хората да дойдат на стадиона да подкрепят не само Левски, но и Лудогорец. Ще трябва да изчакаме програмата за първенството, в зависимост от това дали Лудогорец ще продължи в Лига Европа, защото ако това стане реваншът им от осминафиналите се пада на 26 февруари и нещата стават по-сложни. Ще изчакаме и ще видим", каза Колев.

Той вярва, че независимо от датата на срещата, стадионът ще бъде пълен.

"Очаквам много сини фенове. Левски е играл доста паметни мачове на 3 март. Последният, който се сещам, е срещу Ливърпул през 2004 година в купата на УЕФА на Националния стадион "Васил Левски", пълен стадион, празник за футбола, въпреки че беше адски студено и снежно времето. Надявам се това да се повтори на стадион "Георги Аспарухов". Убеден съм, че стадионът ще бъде пълен, убеден съм, че отборът на Левски ще бъде готов за този мач и съм абсолютно убеден, че ще победим", заяви изпълнителният шеф на Левски.