Ръководството на Левски планира да изразходва сериозна сума за подсилване на тима през зимата, за да може през лятото отборът най-накрая да сложи край на дългото чакане на трофей от 2009 година насам, пише "Тема Спорт".

Сините изпращат 2019-а на второ място в класирането, като изостават с 5 точки от Лудогорец. Те приемат този съперник в 1/4-финал за купата на "Герена". Шефовете на клуба са заделили 1 милион евро за попълнения.

1/4 от тази сума вече бе изразходвана за взимането на фланговия футболист от Арда Деян Лозев. 26-годишният играч ще бъде алтернатива на капитана Живко Миланов и Станислав Иванов в дясната зона на игрището. Освен Лозев на "Герена" акостира и халфът Симеон Славчев. Той обаче пристигна като свободен агент, след като преди това скъса договора си с азербайджанския Карабах.

В момента Левски води преговори за закупуването на холандския плеймейкър Стайн Спирингс, който е собственост на Ваалвайк. За него от "Герена" са склонни да дадат около половин милион евро. Ако си осигурят подписа му, спортно-техническият щаб ще разполага с още 250 хиляди евро за още един футболист.

В полезрението на Левски е и централният защитник на Ботев Пловдив Кристиан Димитров. Той бе искан от столичани и през лятото, но до трансфер на 22-годишния национал не се стигна.

От "Герена" проявяваха интерес и към исландския халф Гудмундур Тораринсон, който си тръгва от Норкьопинг като свободен агент. За момента обаче той не е приоритет, защото на неговата позиция тимът вече бе подсилен със Симеон Славчев.

В следващите дни при сините трябва да има раздвижване около играчите, чиито договори изтичат през лятото. Клубът иска да задържи капитана Живко Миланов и халфовете Кали Тиам и Мартин Райнов. В тяхната ситуация е и филипе Нашименто. Оставането на португалеца обаче далеч не е сигурно.