Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че предложените промени в закона за хазарта са "нещо добро за българския спорт". Така той коментира искането на "Патриотите" за национализация на частните лотарии.

"Тези промени, така както са предложени, водят до по-големи приходи в Българския спортен тотализатор, респективно в министерството. Бюджетът на спортното министерство е около 80 млн. лева, а от тях около 50 милиона отиват за спортните дейности. При така предложените промени тези средства ще бъдат двойни. Така че това е нещо добро за българския спорт", каза Кралев след "Нощта на шампионите", където министерството и спортният тотализатор наградиха най-добрите състезатели и треньори.

Той посочи, че в момента парите за спорт идват основно от спортния тотализатор - около 30 милиона лева годишно.

Кралев реагира с недоволство на въпроси, свързани с това какви биха били последствията за футболния Левски. Зад собствеността на сините стои Васил Божков, който вече заяви, че ако законът бъде приет, няма да има средства да издържа клуба.

"Смятате ли, че (промените) са насочени конкретно към Левски? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на Левски? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е по-важен от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 милиона повече за българския спорт", каза Кралев, цитиран от "Дневник".