Най-богатият българин Васил Божков ще остави Левски, ако новият закон за хазарта бъде приет. Това обяви бизнесменът на срещата си с фенове, която беше открита 10 минути за представители на медиите. 

Като мотив той изтъкна, че няма да има финансовата възможност да издържа клуба и е безсмислено да стои начело на 26-кратния шампион на страната!

"Днес АДФИ излезе с изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Това не е така. Ние сме си платили всичко по закон. Много бързо се интерпретира какво сме платили, че сме укрили и така нататък. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Не може да става въпрос целесъобразност. Конституцията трябва да се спазва. Ако одържават лотарията няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл. Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", заяви Божков. 

Припомняме, че той пое управлението на клуба на 13 февруари миналата година. Gol.bg беше първата медия, която обяви новината. Това се случи още на 12 ноември 2018 г.