Собственикът на Левски Васил Божков даде интервю пред Полина Паунова от "Свободна Европа".

В него считаният за най-богат българин разкри защо е решил да се върне във футбола и да поеме властта на "Герена", въпреки че през 2006 г. беше категоричен, че повече няма да се занимава с този спорт у нас.

Тогава Божков прекара 7 години като шеф на ЦСКА, след което продаде клуба на Прамод Митал за 15 млн. лв. "Просто мина време и пак ми се дозанимава. Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри неща", каза Божков.

Той беше категоричен, че никой не го е молил да вземе Левски. "Аз помолих да го дадат, за да го спася. Не бях помолен да го взема, а поисках. В един момент клубът бе затънал в дългове и нямаше една стотинка, той беше фалирал. Сега Левски е добре – няма задължения, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме възможност ще го направим, ако нямаме – няма", допълни Божков.

Тази вечер той ще проведе втора среща с феновете на Левски. На нея ще се обсъжда казуса с новите промени в Закона за хазарта, предложени от депутата Валери Симеонов. Бизнесът на Божков е сериозно застрашен, ако промените влязат в сила, което пряко ще рефлектира върху финансирането на Левски.

Този път срещата няма да бъде отворена, а на нея ще присъстват само тарторите и лидерите на най-големите фракции.