Левски няма просрочени задължения. Това обяви един от собствениците на Национална лотария Димитър Ганев на срещата с феновете, която беше открита 10 минути и за медиите.

"Основните питания са относно финансирането на Левски. Ние сме в клуба за по-малко от 11 месеца. В този срок от компании, свързани с Божков и Нове холдинг, са постъпили малко под 19 милиона лева. Говорим за спонсорство и дарения. Има и още едни 5 милиона, които са под формата на дългосрочно финансиране, което е от Националната лотария. До 2023 година ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, а може и да се опростят, което е по-вероятният вариант. Това беше основният въпрос към темата за финансирането на Левски и дали е задлъжнял повече".

"Към момента са погасени 7 348 000 лева стари задължения от преди да дойдем ние. Те са към данъчни, осигуровки, мениджъри, футболисти и т.н. Левски има споразумение с НАП за разсрочане, по което спазва абсолютно всичко и НАП може да го потвърди. Левски е абсолютно платежоспособен и няма просрочени задължения. Не се притеснява от своите кредитори, които имат стари неща. Непрекъсното се получават писма от мениджъри и бивши футболисти. Смятам, че няма кой да каже, че Левски му дължи пари"¸ каза Ганев.