Главният прокурор Иван Гешев отново коментира горещата тема от последната седмица - арестуван ли е финансовия благодетел на Левски Васил Божков, или не.

"Няма как да ни слуша в момента Божков, защото се намира в арестантските помещения на ОАЕ. Това, че се разхожда свободен в хотел, е част от хибридните атаки срещу прокуратурата".

"За обвиняемия Божков сме направили всичко възможно в момента, в който сме имали доказателства. Това, че той се намира в ОАЕ, ще направим всичко възможно да си го приберем“, коментира обвинител номер 1 пред БНР и допълни:

"Така стана и с Арабаджиеви, Баневи, Желязков. 7 са повдигнатите обвинения на Васил Божков засега. Истината е, че много хора са били на хранилка. Още по-трудно е да го докажеш в България. Ако тук ти трябват 100 единици доказателства, в Испания ти трябва 1", каза още Гешев.

"Нали знаете, че фондация „Тракия“ е близка по същество до Васил Божков. Има един г-н Христосков, който е работел в ГДБОП, после е бил на хранилка“, пояси Гешев. По думите му в колекцията на бизнесмена ще се окажат един куп предмети, на които не им е там мястото.

„Освен това на България ѝ липсват едни 500 млн. лв, които трябва да се съберат от някъде. Затова изземваме тази колекция", изтъкна главният прокурор. "Не твърдя, че Божков е извършил убийство. Ако има събрани достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения", добави Гешев.