Левски има два пътя за спасение от финансовата криза, в която изпадна заради проблемите на собственика на клуба Васил Божков със закона. Това обяви бившият председател на Тръст "Синя България" Васил Колев пред БНР. 

По думите му, сега е моментът изпълнителният директор на "сините" Павел Колев да се прояви като визионер и да посочи вариантите и пътя за спасение. Той най-вероятно има предвид, че Колев трябва да се нагърби с тежката задача да намери финансиране, дали чрез продажба на футболисти, което ще стане трудно в последните дни на трансферния прозорец или с намирането на нови спонсори.

"Другият реалистичен вариант е групи от хора - привърженици на отбора, бизнесмени и ветерани, да се съберат и да изготвят план или планове за спасение", сподели Колев.

Той отхвърли като неприемлив за левскарите варианта с взимането на чужд лиценз и предположи, че в случай на неуспех на спасителната акция, то отборът ще отиде в Трета лига, запазвайки дълговете си, които да чисти постепенно, а няма да предпочете да започне начисто с нова регистрация от Четвърта лига.