Халфът на Левски Симеон Славчев ще стисне зъби и ще играе контузен във Вечното дерби срещу ЦСКА, пише “Тема Спорт”. Сблъсъкът е в събота, 15 февруари, от 14:45 часа на националния стадион. 

Мачът срещу “армейците” ще бъде и официалният дебют на национала за “сините”. Той пристигна на “Герена” в края на миналата година, след като разтрогна договора си с азербайджанския шампион Карабах.

Симеон Славчев има фрактура на две места на един от пръстите на десния си крак. Поради тази причина той е пропуснал първата тренировка на “сините” за дербито - тази в понеделник. Вчера обаче 26-годишният футболист се е готвил наравно със съотборниците си. Той е обявил пред спортно-техническия щаб, че могат да разчитат на него за съботния двубой.

Славчев е получил травмата в последната контрола на Левски от лагера в Турция. В нея той и съотборниците му отстъпиха на петия в украинското първенство Олександрия с 1:2. Симеон започна спаринга като титуляр. По време на цялата подготовка той бе налаган от треньора Петър Хубчев. Специалистът отлично познава качествата му от съвместната им работа в националния отбор.

В проверките Хубчев ползваше Славчев в центъра на терена, като неизменно го пускаме редом до Кали Тиам. Така ще бъде и срещу ЦСКА. Дилемата на треньора е кой да стартира пред двамата. Опциите за ролята на плеймейкър са три - взетият през зимата нидерландец Стайн Спиерингс, аржентинецът Франко Мазурек и португалецът Филипе Нашименто. Шансовете на Спиерингс към момента са най-големи.