Административният директор на Левски Йоана Чолакова е с повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Специализираният съд в момента гледа искането за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Чолакова е на работа в клуба от март 2019 г., когато Васил Божков чрез фирмите около него се ангажира с издръжката на Левски. Преди това Чолакова е била в надзорния съвет на "Холдинг пътища", показва справка в Търговския регистър. В периода 2002 - 2007 г. Чолакова е била на работа в "Нове холдинг", като е заемала длъжностите персонален асистент и началник кабинет.

В момента свързаният със собствеността на клуба Васил Божков пребивава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата очаква да бъде екстрадиран. С промени в законодателството държавата иззе лотарийния му бизнес, а прокуратурата го обвинява за 11 престъпления, между които принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, изнасилвания и убийства.

Миналата седмица беше повдигнато обвинение и на съпругата на Васил Божков Елена Динева, според прокуратурата тя е била член на организираната престъпна група на мъжа си. В понеделник беше задържан и синът на бизнесмена с интереси в хазарта Антон Божков. Той също е с повдигнато обвинение за пране на пари.