Спортният директор на Левски Ивайло Петков коментира изтегления жребий, в който "сините" се паднаха да играят срещу Локомотив Пловдив в полуфиналите в турнира за Купата на България.

"Доволни сме от жребия. Респект към всички отбори, които стигнаха до тук. Играем срещу актуалният носител на купата. Приемаме сериозно нещата и се надяваме да продължим. Не сме имали предпочитания. Проблемът е, че не ясно дали ще има публика. Ако играем два мача без публика тези мачове се обезмислят. Футболът е за хората, но пък ситуацията с болестта е важно здравето", каза Петков.

Той заяви, че в Левски са наясно с процесите в Локомотив Пловдив и развитието на отбора. "Наясно сме със ситуацията в Локомотив. Още повече, че те са близо до нас в класирането. Играем мач за мач в първенството и се надяваме да отстраним Локомотив. Пловдивчани не са отслабени, защото точките са ни еднакви. Не мисля, че на този етап има фаворит. Надяваме се да се реши всичко на футболния терен. Дано се във времето напред контузените да оздравеят, на наказаните да им минат наказанията и да излезем в боеспособен състав", допълни още Петков.

Той увери, че Левски в никакъв случай няма за занемари участието си в първенството.

Запитан за решението на клуба да пусне в продажба билети, независимо от това, че мачът ще е при закрити врата той заяви: "Респект и уважение към публиката, която прави уникални за българския стандарт. Футбола е за публиката и това, което го прави публиката е огромен жест към отбора. Всичко, което направят е добре дошло в това състояние на клуба".

Петков не пожела да коментира въпроси свързани с финасовото състояние на клуба и евентуални нови спонсори, като прехвърли отговорите на тези питания към Павел Колев.

Той взе отношение и по въпроса с коронавируса. "Футболистите на показват притеснение, но всеки човек има някакви опасения от тази истерия. Виждате каква е ситуацията в Европа. Здравето е най-важно за всички. Футболът е за футбола и за публиката. Довечера ще гледате мачове от ШЛ, в които атмосферата няма да бъде същата", каза Петков.

Спортният директор на "сините" коментира и въпрос дали от Левски се обмисляли да внесат предложение за отлагане на срещата, докато нещата с вируса се успокоят. "Мислихме някакви неща в тази посока, но такова предложение не трябва да идва само от Левски, а трябва да се съберат повече клубове и всичко да се съгласува БФС. Знаете, че има Европейско първенство, баражи и не знам дали има дати. После влизаме в плейофи и не знам дали има място за отлагане", заяви Петков.