Феновете на Левски спечелиха мач, който не просто трябваше да се играе пред празни трибуни, но дори не се състоя. Запалянковците изкупиха 10 898 билета за мача срещу Лудогорец. 

И макар идеята да бе родена в положение на забрана фенове да посещават спортни мероприятия заради борбата срещу разпространението на коронавируса у нас, левскарите не спряха да купуват и след обявяването на извънредно положение и забраната изобщо за провеждане на спортни прояви. 

Вече нямаха възможност да пазаруват на място от клубния магазин заради същите мерки, но продължиха онлайн, пише "24 часа". Така достигнаха до безпрецедентното изкупуване на 10 898 билета за несъществуващ мач с идеята да помогнат на намиращия се в тежко финансово положение клуб след проблемите със собствениците. Колекционерските билети бяха по 10 лв. Събраната сума - 108 980 лв.

Адекватните мерки в страната, включващи и забраната на спортни мероприятия до 13 април, се очаква да засегнат най-много Левски от отборите от футболното ни първенство, тъй като в клуба не са в състояние да изплащат пълните заплати на играчите си, директорите и треньорите работят без възнаграждения. 

А в същото време ще се удължи периодът, в който от играчите се очакват спортни постижения, в това число и преследване на жадувания от 11 г. трофей, какъвто на този етап изглежда възможен за спечелване единствено през купата на България.

Обявените за “основен спонсор в момента” фенове продължават да помагат с дарения, есемеси и различни инициативи. Бяха събрани парите за вноските към НАП за февруари, март и април. Основното разходно перо остават заплатите, а основен приход - билетите.