Членът на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор – Георги Гинчев, коментира дали БСТ ще става спонсор на Левски.

Този вариант се обсъжда повече от два месеца, след като той и Христо Йовов заеха ръководни функции в тотото. На "Герена" пък търсят свежи средства под дърво и камък, за да се спасят от фалит.

Преди два дни изпълнителният директор Павел Колев заяви, че в клубната каса има около 10 000 лева и добави, че се очаква транш от УЕФА, но той по никакъв начин няма да закърпи финансовото положение на 26-кратния шампион на България. 

"В живота има катаклизми. Видяхме, че в тези трудни времена левскарската общност се обедини. Сега е моментът да се налагат български играчи. Държавата, в лицето на министър-председателя, винаги е откликвала и помагала. Спортният тотализатор от 57 години подпомага на българския спорт. За това е създаден. В момента не сме разговаряли по темата да ставаме спонсор на Левски. Спортният тотализатор единствено може да си рекламира продукта. Било то в олимпийци, състезатели, баскетбола или във волейбол. Това е индиректният вариант да се помага", заяви Гинчев.

Той и Димитър Иванков се включиха се включиха в благородна инициатива за раздаване на храна на нуждаещи. Над 500 душ ще получат в днешния ден храна от доброволци от квартал Орландовци.