Бившият пресаташе и член на УС на ЦСКА Иван Ченчев настоя държавата да помогне реципрочно на двата родни гранда Левски и ЦСКА. Депутатът от БСП също така се противопостави остро на идеята да се отпуска кредит на частно дружество.

"Без съмнение Левски е голям клуб, но в България има и друг голям клуб и това е ЦСКА. За съжаление при ЦСКА беше допуснат фалит. Сега виждаме, че държавата прави всякакви опити да спасява Левски", коментира Ченчев пред БТВ.

"Не знам каква е тази кредитна линия и по каква схема държавата ще отпуска пари на частно дружество. Още повече като акциите не са в човек, който е в България, и всичките проблеми, които произлизат от това. Доста години назад във времето от ЦСКА се взима наем, а на Левски - не. Някак си държавата трябва да направи така, че това, което върши за спорта и за клубовете и особено за двата най-големи - да е реципрочно. Трябва да се мисли как да излезем от генералната криза, в която се намира футболът, а не да се работи на парче."

"Аз и двама колеги от парламентарната ми група отправихме въпрос към спортния министър относно тотото да стане рекламодател на Левски. Това беше преди извънредното положение. Категорично сме на мнение, че тотализаторът не може да помага на един клуб, каквото и да говорят от този клуб."

"Както и да казват, че трябвало да има реклама, защото клубът е голям. Ние това не го оспорваме, но в България не е само един голям клуб - има още един и това е ЦСКА. А има и доста други, които са давали големи спортисти на страната. Така че помощта трябва да е реципрочна."

"Не може от едните да изискваш през годините, а от другите, които са с големи задължения - нищо. Трябва да се мисли и за двата гранда. В правителството и спортното министерство трябва да обсъдят как да помогнат на целия български футбол и спорт", допълни Ченчев.