"Убеден съм, че Левски ще продължи да съществува". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Даниел Стрезов, председател на Тръст "Синя България".

34-годишният инженер има над 20 години опит по стадионите. Той вярва, че клубът трябва да има ясна структура и да се управлява последователно, следвайки предварително утвърдена стратегия и политика.

"Левски със сигурност ще продължи да съществува. В това никой, който симпатизира на Левски, не се съмнява. Търсят се варианти Левски да не фалира. Дарителската кампания е подновена и ще разкрием още нови идеи. Призовавам всеки, който симпатизира на Левски, да помогне. Едва ли само с дарения ще помогнем за издръжката на Левски.

Печелившата формула за дългосрочен план за издръжката на клуба е пълно разделение в трите основни стълба - собственост, разделение и финансиране. Когато това бе в един човек, както бе с Тодор Батков, не е удачно. Собствеността е най-малък проблем. Кой формално ще бъде собственик. Дали ще е един човек, повече.

Клубът трябва да генерира приходи, за да не се налага да се теглят кредити. Привържениците имат сантименти към играчите, излезли от школата на клуба. Предполагам повечето привърженици ще приемат по-слаби резултати, но с повече юноши, отколкото със скъпи чужденци и отново слаби резултати. Всеки мач е важен за Левски. Ние сме в борбата за второто място, което дава директен достъп до евротурнирите и всички се надяваме на най-доброто", каза Даниел Стрезов.