Като сламка за удавник сред "синята" общност се появи упорита версия, че акциите в ПФК „Левски“ АД, принадлежащи на мажоритарния собственик Георги Попов, но на практика контролирани от Васил Божков, са предлагани на босовете на „Лудогорец“ Кирил и Георги Домусчиеви, пише „България Днес“.

Феновете си припомнят, че заради бизнесинтереси още през 1999 г., „бащица“ на „Герена“ стана Майкъл Чорни, наследен от Тодор Батков, Спас Русев дойде през 2016 г., а през миналата и Васил Божков се ангажира със сериозни суми да подпомага клуба. Обществена тайна, че за тези рокади имаше негласното одобрение от най-високо ръководно ниво в държавата. В момента клуба е в безтегловност, въпреки огромната подкрепа на привържениците, осигурили оцеляването на любимия си отбор в първите месеци на настоящата година с дарения и покупки на фенартикули.

Мълвата се разпространява като австралийски горски пожар в левскарската общност, срещайки разнопосочни мнения. От някои фракции са категорично против, но мнението на други е, че щом става въпрос за спасението на „Левски“, то дори и идването на братя Домусчиеви е приемливо. Разбира се, според правилата на УЕФА и ФИФА никой няма право да притежава акции в два професионални футболни клуба, затова би се наложило формален собственик да е друг човек или организация.

Потърсен за коментар, човек с висок пост в управата на „Лудогорец“, пожелал да не бъде разкриван, заяви пред „България Днес“: „Чухме приказки по темата, но е невъзможно това да се случи. Работи се сериозно и с перспектива в Разград. А и „Левски“ има огромни дългове в размер на над 16 милиона лева – не е никак добро наследство.“

Рибата може и да е още в морето, но като вариант за човек, на когото да бъдат прехвърлени акциите на „сините“ упорито се спряга името на Константин Папазов – човек със сини сърце и душа. Законът допуска акциите да станат собственост на самия клуб за една година, през която да се търси инвеститор, а в този период решения да взимат миноритарните притежатели на ценни книжа в дружеството.

Баскетболният спец вече каза след срещата на „Герена“ в края на миналата седмица, че ситуацията около бъдещето на футболния клуб се развива в положителна посока, без да уточнява каква. Той намекна, че „сините“ ще избегнат фалита, но не пожела да даде никакви подробности. „Колкото добре свети слънцето, толкова добре ще бъде и „Левски“. „Левски“ винаги ще го има. Да, можем да кажем на децата, закърмени с идеята „Левски“, да спят спокойно“, коментира той пред медии на „Герена“.

Очакваше се снощи самият Папазов да повдигне завесата повече. Като най-възможен в момента вариант е Спортния тотализатор да налее средства в клубната каса под формата на реклама, което е единствения възможен законен вариант.