Изпълнителният директор на Левски Павел Колев за пореден път днес се изказа по темата с акциите на "сините".

“За мен Левски като клуб със 106-годишна история не заслужава това, което му се случва в момента, но това е нещо, което не зависи от нас. Изненада ме, защото аз се надявах, че разговорите, които съм провел с него, са го убедили, че той трябва да се раздели с акциите по начин, по който да позволи на клуба да се бори за съществуването си, защото в момента ние сме с вързани ръце и ефективни действия не можем да предприемем в момента”, заяви Колев.

“Не мога да преценя в момента дали Левски е по-близко до спасение или обратното. Трябва да мине някакво време. Само днес получихме предложения за партньорство от две фирми. Водим разговори от доста време и с една чуждестранна фирма, въпросът е, че сега правим проверка за почтеност, защото Левски не може да си позволи да се идентифицира с компанията с офшорни активи”, каза още Колев.

“Не само аз, цялата администрация на клуба, включително и спортно-техническото ръководство, продължаваме да си изпълняваме задълженията, основно с мотива да не блокираме работата на Левски”, уточни Колев и допълни, че на този етап клубът трябва отново да разчита на финансова помощ от феновете в близките няколко дни, за да се избегне разтрогването на договорите от страна на играчите.

Директорът на Левски заяви, че първият отбор е готов да поднови тренировки под ръководството на наставника Петър Хубчев в близките дни, когато правителството разреши това.