Изпълнителният директор на Левски Павел Колев направи коментар пред журналистите след проведеното днес събрание на Управителния съвет на клуба.

"Първа точка беше разглеждане на възможността за свикване на Общо събрание на Левски. На 6 юли ще свикаме такова, ще има и втора дата - 22 юли. Преди това не можем да го свикаме по закон, детайли едва ли ви интересуват". 

"Дали ще получим да проведем Общо събрание на закрито е важен въпрос, защото Левски има над 1000 акционери. Ако не може, ще го проведем най-вероятно на стадион "Георги Аспарухов".

"Обсъдихме и финансовото състояние на клуба, какви приходи очакваме, трябва да увеличим малко приходната част в тази тежка ситуация. Обезсилване на акциите е доста сложна процедура, крие рискове и иска съгласието на мажоритарния акционер".

"Не мога да кажа колко точно ще е нужно на Левски, може би до края на юли ще ни трябват към 3 милиона. Няма промяна относно акциите".

"Дарението от Делян Пеевски ли? Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим освен да приемем дарието и да го изхарчим прозрачно". 

"Трябва да предадем Левски в добро състояние на следващото управление. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Има дарители, привърженици и на ЦСКА. Всеки дарява по своите възможности, разбира се". 

"На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение освен да похарчим парите прозрачно. Аз ще нося отговорността и ще понеса негативите, ако има такива. Най-добрият вариант е да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Не мога да коментирам онлайн гласуването на Васил Божков", каза Колев.