Членът на Тръст "Синя България" Васил Колев даде мнението си относно случващото се в Левски. Както е известно, по-рано днес Васил Божков пусна електронно гласуване във "Фейсбук", което има за цел да излъчи фаворит за притежател на основния пакет акции на клуба. 

"Аз съм човек, който много наивно обича футбола. Освен че обичам Левски, обичам и футбола като игра. В момента Божков има някакъв човешки проблем и иска да се защити, разбирам го. Има си съд и прокуратура, не мога да кажа нищо относно обвиненията срещу него".

"Би трябвало обаче да поставиш на везната начина, по който ще останеш в историята на Левски. Това нещо с тези анкети ще остане в историята, то не е готино. Преди два-три месеца имаше едно масово виждане, че Божков е направил доста за Левски в последната година".

"Причина за това беше, че е дал някакви пари. В България се смята елементарно - срещу направеното се калкулират пари, без да се разсъждава по други теми. Тук се казва, че той е дал толкова и толкова пари, значи нещата са окей. Нещата обаче са различни". 

Естествено, нито ще отворя анкетата на Божков, нито ще участвам в нея, нито ме вълнува. Това е грозно, но масата смята, че това е някаква форма на пряка демокрация. Това е разочарованието, защото да си начело на Левски е исторически шанс. След 50 години няма да е останало нищо велико, което да се е запомнило от времето на Васил Божков в Левски, а и от времето на много други преди него". 

Фактът е следният: това ръководно тяло е избрано от Васил Божков, с неговите акции. Ръководното тяло, назначено от Божков, е взело решение да приеме дарението от човек, който самият им работодател нарича "паяк". Това са смущаващи хората факти, може би са част от корпоративната култура, за която се говори".  

"Вече загубих представа какво означава морал. Тук можем да отворим дума и за парите на efbet. Писаха се писма, имаше рязане на вени и т.н. Парите бяха доста повече, но реакцията на левскарите беше: не е морално. Вече не разбирам какъв е моралът. За дни се минава на различни позиции, губят се границите на морала". 

"Сираков е един от символите на Левски, той носи състезателния дух на клуба. Доминацията ни в дербитата с ЦСКА изчезна, изгуби се стремежът за състезание. Левски се превърна в една спортна сбирщина, сбор от играчи без особено големи възможности и с никакви амбиции", заяви Васил Колев пред Sportal.bg.