Наско Сираков ще стане шеф на Левски от 6 юли. На тази дата ще се проведе Общото събрание на акционерите, което бе насрочено от Управителния съвет на клуба, пише Стандарт.

На него Сираков ще бъде избран за председател на Надзорния съвет. Той ще смени на поста забегналия в Дубай Георги Попов, който до края на тази седмица трябва да му джироса близо 87 процента от акциите на клуба. По закон след това Сираков трябва да бъде вписан в книгата на акционерите на Левски, която е на Герена.

Останалите акции са собственост на Тръст Синя България (10 %) и бивши футболисти и деятали на сините. Общото събрание ще трябва да избере и нов Управителен съвет. Голяма е вероятността Павел Колев да запази поста си на изпълнителен директор на Левски. 

С оглед на финансовото положение в клуба ще се решава, кои чужденци да останат при сините за новия сезон. Все още няма яснота дали и треньорския щаб начело с Петър Хубчев ще продължи да води Левски и за напред. Всичко зависи кога футболисти и треньори ще си получат парите за февруари, март и април.

Днес от 17,00 ч Левски ще изиграе първата си контрола след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус. Съперник е Витоша Бистрица. Двубоят ще се проведе без зрители и медии на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов".