Вторият най-голям акционер в Левски Констатин Папазов говори за ситуацията в синия клуб. Тити говори и за проектозакона на Валери Симеонов за хазарта. Досега "сините" са плащали по 800 000 лева за заплати на месец, а вече таванът ще е 350-400 хиляди лева, разкри баскетболният специалист.

"Спешно трябват 4 милиона лева. На мен ми е отредена задачата да се моля на спонсори за Левски, ха-ха. Не го приемам за унижение, а за кауза. Смея се в момента, а реално нещата са тежки. Ако го нямаше COVID-19, щях да съм в залата и може би щях да съм далеч от нещата с акциите". 

"Целият световен спорт рекламира бетинг компаниите. Казина, покер зали - в целия спортен свят дават пари. У нас говорим за 40-50 милиона лева на година. Дали вярвам на депутатите? Готов съм да се аргументирам, в България не е регулирано как да се рекламира в спорта".

"Трябва да е ясно какви ползи ще носи рекламата в спорта. Ако забранят на бетинг компаниите да рекламират, българският спорт ако сега е трети отзад напред, ще отиде на последното място за поне 50 години. 

"Не е истина, че заплатата на Петър Хубчев е била 50 000 лева. В НОИ я знаят колко е, а Хубчев ако иска, да я каже. Второ, заплатата на всеки в клуба е отговорност на тези, които са я давали. Хубчев е искал да успее в Левски от първия до последния ден. Имало е златен дъжд по време на Божков. Хубчев трябва да си получи всичко до стотинка".

"Наследяваме отбор, в който са похарчени 15 милиона от Божков, а няма никакви дивиденти срещу това. Бюджетът беше 800 000 лева за заплати, а вече ще е неповече от 350-400 хиляди лева. Защото имаме отговорност пред феновете, които са реалните собственици на Левски".

"Ще водим дълги разговори с феновете, те трябва да бъдат обединени под една шапка. Най-вероятно ще стане в НКП на Левски, защото там са най-много. 35% от акциите мога да сменят своя притежател, тоест мен, само ако се плати номиналът в клуба, плюс процент в следващия бюджет, на базата на акциите, които са купили".

"Днес трябваше да имаме реален спонсор, но той имаше обективни причини да се притесни и сега се бавим. Притесни се от всичко, което се случва в държавата. Кои фенове искат акциите ми е важен въпрос. Ще водим разговори с фирмата, която има интерес към Левски". 

"В момента на света му е тежко заради пандемията, на всички е тежко. Левски е най-голямата марка, вероятно съм пристрастен малко. Оптимист съм, ние нямаме друг път. До 31 август ще съм 100% отдаден на футбола, след това ще съм лоялен към баскетбола, където имам клуб", каза Тити пред "Нова телевизия".