Жесток скандал е избухнал в съблекалнята на Левски след края на мача с Локомотив Пловдив от турнира за Купата на България. Сините загубиха с 0:2 на "Лаута" и сведоха до минимум шансовете си да продължат до битката за трофея, пише "Меридиан мач".

Това е дало отражение и на обстановката в отбора. Огънчето тлеело още от дербито с Лудогорец, което също беше загубено - 0:1 на "Герена". Този път обаче капитанът Иван Горанов не издържал и скочил на треньора Петър Хубчев. Защитникът бил бесен от думите на треньора, че някои играчи с лекота си вадят картони.

Горанов получи такъв за остра реакция, след като съдиите подминаха удар на Димитър Илиев в лицето му и отсъдиха фаул, защото той на свой ред бутна в гръб футболист №1 на България за 2019 година. Картонът беше пети за Горанов и означаваше, че той пропуска гостуването на Арда.Левият бек започнал да ругае Хубчев и на свой ред го обвинил за страхливата тактика.

Треньорът отвърнал, че сваля доверието си в него и го разжалва като капитан. Според мълвата само намесата на останалите е предотвратила още по-голям резил. Както е известно, Хубчев от миналото лято търсеше играч, който да е конкурент на Горанов или негова алтернатива. Такъв футболист обаче не беше привлечен.

Причината е, че на "Герена" имаха доста големи претенции. Те търсеха футболист, който да може да играе отлично не само като ляв бек, а и в центъра на отбраната. Иван Горанов не бил единственият играч, който е загубил доверието си в Петър Хубчев покрай двубоя с Локомотив. Останалите също имали доста упреци към треньора, които били свързани с подготовката за срещата.