Треньорът на Левски Георги Тодоров е оптимист за изхода на дербито срещу ЦСКА. Двубоят е утре от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Тодоров е на мнение, че един позитивен резултат ще даде самочувствие на неговите футболисти.

"Ще преценим кои са готови за мача. След няколко дни ни чака важен мач. Трябва да преценим кой ще вземе участие и кой ще почива. Мачът, който ни предстои с ЦСКА, е важен като престиж. Един положителен резултат ще ни даде още по-голямо самочувствие в следващия мач", заяви Тодоров на пресконференцията.

"Още не мога да усетя кой в какво състояние се намира. Тези мачове се играят с характер. Независимо от състоянието на двата отбора, резултатът е непредсказуем. Този, който е бил в по-добро състояние, е губил. Разчитам, че футболистите ще излязат и ще покажат футболните си достойнства и ще играем добър футбол".

"Надявам се футболистите ни да защитят имената си. Мисля, че отборът на ЦСКА има леко предимство. Мачът се печели в средата на терена. Ако изгубим средата, можем случайно да спечелим, но в никакъв случай няма да бъде добре. Ще бъде плод на случайността.

Не ме притесняват нападателите, вратарите и централните халфове, но на всички други позиции е притеснително. Приемете, че Тиам ми е любимец. Той играе много добре и прави това, което искам от него. Нямам основание той да не играе. Всички юноши са ми любимци, не само в първия отбор.

Ще търсим офанзивна игра, но имаме едно наум, защото ЦСКА има бързи хора в нападение. Трябва да бъдем много внимателни. В никакъв случай няма да се върнем в глуха защита и да се браним. Това, че ще играем в 16 часа, е леко предимство за нас, защото те играха мачовете си в късни часове, когато времето е свежо", допълни Георги Тодоров.