Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Стойчо Младенов също коментира баталните сцени отпреди 35 години, когато "армейците" побеждават Левски с 2:1 във финала за Купата на България.

Ето какво каза той пред "Блиц":

"Не участвах в мача заради контузия. На мое място игра Стоичков. Преди това имахме шампионатен двубой във Враца, където ми разпраха крака. Бях с няколко шева. Но гледах мача с Левски от резервната скамейка, цивилно облечен.

Дали Георги Славков, лека му пръст, е играл с ръка, само съдията може да прецени. Но през целия мач левскарите играха грубо. Съдията им позволяваше да правят каквото си искат. Така се стигна до зверската контузия на Ради. Ние играхме по-добре. Тотално ги надиграхме, даже при 2:0 пропуснахме дузпа.

Какво се е случило в тунела, не знам. Бях още на терена, когато другите тръгнаха към съблекалнята. Чух после, че е имало разправии, но не и бой. Решението, което БКП взе, беше крайно неправилно. Хората, които управляваха спорта и държавата, взимаха крайни решения, а впоследствие се чудеха как да си поправят грешките.

Тук ще ви споделя лично мнение. От цялата драма съм съгласен само с едно - че преименуваха Левски на Витоша! Не може футболни отбори да носят имената на национални герои. В случая на най-големия българин - Апостола на свободата. Грозно е да чуваш как хулят името му на стадионите".