Левски и ЦСКА врътнаха спиращо дъха реми 3:3 в среща от 27-ия кръг на родния шампионат, първа шестица.

Мачът се превърна в уникален голов спектакъл и истинско дерби, каквото доста от феновете не бяха виждали от доста време насам.

Соу даде аванс на "червените" още в 15-ата минута, но в 35-ата Горанов изравни от дузпа. В продължението на първото полувреме Тиам направи обрата пълен, но в 58-ата минута Кери върна интригата с изравнително попадение от дузпа.

Все пак обаче "сините" стигнаха отново до аванс след гол на Славчев в 62-ата минута. В 88-ата минута обаче Соу изравни.

След този мач "сините" са трети с 50 точки. ЦСКА е на 2-а позиция с 51 пункта.


Срещата започна с добро темпо и още в 3-ата минута Кери отправи точен удар по посока вратата на "сините", който Георгиев успя да спаси.

В 14-ата минута Енрике бе изпуснат от Каргас и се виждаше как може да вкара, но направи пропуск и прехвърли стража на противниковия тим.

Минута след това обаче ЦСКА откри чрез Соу, който засече с глава хубаво центриране на Кери и в крайна сметка прати топката в мрежата.

Това бе първи негов гол след цели 190 дни суша, след като не бе вкарвал попадение от успеха над Дунав с 4:0 през 14-и декември.

Няколко минути след това Кери можеше да удвои, но удари сглобката от 15-ина метра, а Пламен Гълъбов също нацели гредата за "червените" в 31-ата минута.

Четири минути по-късно Горанов изравни от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Бусато срещу Станислав Иванов.

По този начин "сините" възстановиха статуквото в двубоя. 

В продължението на първото полувреме Левски стигна до пълен обрат след попадение на Тиам. Холмар изпревари Бусато за една топка и я насочи към Тиам, който бе абсолютно непокрит. След това за африканеца остана най-лесното, а именно да вкара в мрежата за пълния обрат с плонж от близка дистанция.

На почивката Крушчич реши да замени Енрике с Тиаго и още при първото си докосване той можеше да асистира за попадение, но ударът на Малинов премина на сантиметри покрай гредата при подаване на неговия съотборник.

Драмата се върна, след като в 58-ата минута Кери бе точен от дузпа, след като бе Малинов бе спорно фаулиран от Холмар в наказателното поле и реферът отсъди 11-метров наказателен удар. 

Все пак обаче Левски отново стигна до гол аванс. Четири минути по-късно Славчев се разписа за "сините", след като засече с глава хубаво центриране на Станислав Иванов и не остави шансове на противниковия вратар. 

Броени минути по-късно Райнов бе близо да вкара четвърто попадение, но ударът му с глава бе спасен от Бусато. 

В 88-ата минута ЦСКА изравни след попадение на Соу и така стигна до ремито.

ЦСКА-СОФИЯ - ЛЕВСКИ 3:3
1:0 Соу (15)
1:1 Горанов (35)
1:2 Тиам (45+2)
2:2 Кери (58)
2:3 Славчев (62)
3:3 Соу (88)

ЦСКА СОФИЯ: Густаво Бусато; Иван Турицов, Пламен Гълъбов, Петър Занев, Брадли Мазику, Валентин Антов, Кристиян Малинов, Греъм Кери (78 - Ахмед Ахмедов), Енрике (46 - Тиаго), Евандро (73 - Едвин Джеси), Али Соу (89 - Рубен Пинто)

ЛЕВСКИ: Георги Георгиев, Ивайло Найденов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Филипе Нашименто, Паулиньо (87 - Здравко Димитров), Дени Алар (59 - Мартин Райнов), Станислав Иванов (86 - Станислав Костов); Найджъл Робърта (59 - Мартин Петков)