Халфът на Левски Кали Тиам виси за полуфинала реванш за Купата на България срещу Ло­комотив Пловдив. Сините приемат съперника утре от 20:30 часа на "Герена", след ка­то преди седмица загубиха с 0:2 на "Лаута". С

енегалският полузащитник завърши дерби­то с ЦСКА (3:3) с разбита глава. Той пострада при въздушен двубой с Валентин Антов. От лекарския щаб на сините вяр­ват, че Тиам ще бъде на разпо­ложение на Георги Тодоров за утрешния сблъсък. Той е много важен в схемата на треньора, който дори си призна, че имен­но Кали е любимецът му в съ­става, пише "Тема спорт".

Под въпрос е и гръцкият за­щитник Янис Каргас, който е играл на инжекции срещу ар­мейците заради разтежение. Очаква се той да стисне зъби и да е на терена.

Срещу Локомотив Пловдив със сигурност ще започне Симе­он Славчев. До момента полузащитникът има 3 шампионатни мача за сините, като в тях е реализирал 1 гол. Националът само един път бе титу­ляр - при 0:1 от Лудогорец на "Георги Аспарухов". Досега Си­меон нито един път не е оставал на терена 90 минути - вли­заше като резерва и в двете пролетни дербита с ЦСКА. В съботното обаче се предста­ви много силно и си заслужи комплиментите на Георги То­доров. Треньорът заяви, че именно в сблъсъците с армей­ците си личи на кой футбо­лист може да се има доверие.

Днес Тодоров ще даде пре­сконференция, а началните ми­нути на тренировката, която започва в 18:00 часа, ще бъдат открити. Специалистът ще каже и дали ще може да ползва капитана Живко Миланов. Той бе взет на лагер преди ЦСКА, но в крайна сметка не влезе сред 18-те за мача. По време на извънредното положение десният бек претърпя опера­ция и след това не се е появя­вал в игра.