Легендата на Левски Живко Миланов спира с футбола заради заболяване на белия дроб. Това разкри той след отпадането от Локомотив Пловдив на 1/2-финалите за Купата на България

"Искам да споделя нещо, крихме доста време, но вече е време. Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали възможност да играя за тоя велик отбор и да запиша името си в историята. Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване… Съжалявам… Това заболяване засяга белия ми дроб и трябва да прекратя кариерата ми. Докторите казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Затова избрах този мач днес, за да не е приятелски. Исках така да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отказва. От днес ставам и аз фен, ще гледам отстрани. След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата".

"Имал съм много хубави мигове. Казах им и на младите момчета, че най-хубавият миг беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор. Само да тренирам. Те трябва да помислят повече за раздаване, отколкото за някои други странични неща. Като мой наследник виждам Ивайло Найденов, трябва да му се даде шанс, има качества, които може да развие в следващите години. Стаси, Юруков, Мартин, всички млади момчета имат шанс. Сега ще имат още по-голям шанс, но всичко си зависи от тях. Трябва да почнат вече да показват характер, всичко си зависи от тях. Нормално като баща мечтая синовете ми да играят за Левски, но това ще си го определят те. На мен никой не ми е помагал, те ще си покажат сами дали имат качества да играят тук. Преди 20 години едва ли съм си мечтал, че ще изиграя всички тези мачове и че ще имам такова изпращане".

"Апелирам феновете да са още повече сплотени и да се опита да излезе от тази ситуация. Ясно е, че само с феновете няма да стане, хората в клуба ще се опитат да направят всичко необходимо. Всичко ще е прозрачно, няма да бъде източван клуба, както е ставало в годините след напускането на Тодор Батков. За болестта не искам да влизам в детайли, доброкачествено е, но с оглед засягането на белия дроб, трябва да напусна професионалния спорт. Уверяват ме, че може всичко да си е нормално. Оптимист съм, Левски е най-големият клуб в България, това се доказа в последните месеци. Надявам се да има левскари с възможности, защото повече хора нямат възможност да издържат отбор с капацитета на Левски. Надявам се Левски да намери спонсор, който да го издържа в следващите години", каза Миланов.