Официалната страница на Левски във Facebook сподели публикация, с която поздрави легендарната кариера на бранителя и юноша на клуба Живко Миланов.

"Сините" изразиха благодарността си към всеотдайния капитан на отбора, който изигра 231 мача, в които реализира 12 попадения с екипа на Левски.

Вижте публикацията на клуба от "Герена" без редакторска намеса:

Капитанът на „Левски“ Живко Миланов официално сложи край на кариерата си. Железният бранител изведе за последен път любимия си тим в мача с „Локомотив“ (Пд), оставяйки зад себе си бляскава кариера с три шампионски титли, три купи и множество успехи в Европа.

35-годишният капитан завърши кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на „Левски“. Преди мача с „Локо“ Живко бе награден от изпълнителния директор Павел Колев, както и от БФС, а публиката го аплодира и скандира името му.

Той пък се отблагодари с поредния мач, в който до последната секунда не се предаде под проливния дъжд и търсеше успеха. След последния съдийски сигнал сълзите бяха неизбежни. Просто, защото сърцето му бе на „Герена“.

Той прекара детските си години на този стадион и сложи края на своята кариера у дома. Живко бе и винаги ще бъде пример за силата на левскарския дух и борбеност.

Той бе професионалист до последната секунда на всеки мач. Така, както бе и днес. След последния си мач с екипа на „Левски“ капитанът разкри, че преди 3-4 месеца е бил диагностициран със заболяване, което засяга белия му дроб. Именно това е довело до решението му да сложи край на състезателната си кариера.

„Изчакахме доста време преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли - само ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че засяга белия ми дроб трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред", сподели Миланов. Благодарим ти за всичко, Живко! Левскар не ставаш, левскар се раждаш!