Ситуацията в „Левски“ е меко казано тревожна. Вчера сутринта на "Герена" е трябвало да се проведе среща между футболистите и мажоритарния собственик Наско Сираков.

На нея легендата и притежател на 51 процента от акциите на клуба е трябвало да обясни на играчите, кога евентуално ще си вземат забавените заплати и отделно да коментира слуховете, че „Левски“ върви към фалит.

Сираков обаче така и не се срещнал с играчите най-вероятно, защото не е имал какво да каже на отбора, пише "Меридиан Мач".

Така футболистите бяха разпуснати в едноседмична почивка без да знаят нищо за бъдещето си на "Герена". "Сините" трябва да подновят тренировки идния понеделник, но няма да е голяма изненада, ако част от тях не се появят на сбора.

Играчите имат да взимат по няколко заплати, а както разкри изпълнителният директор Павел Колев - те могат да си тръгнат по всяко време, като едностранно прекратят договора си с „Левски“ заради неизплатени пари по договорите.

Служителите в клуба са в същото положение - не са взимали заплати от доста време. Босът Наско Сираков не е коментирал и с тях бъдещето на клуба.