Нидерландският нападател на Левски Найджъл Робърта се прибра в родината си, пише "Тема Спорт". Вчера су­тринта той публикува в една от социалните мрежи снимка от ВИП-а на летище София. 

22-годишният играч стана голмай­стор на тима за изминалата кампания - 6 19 шампионатни мача вкара 11 попадения. Той обаче не взе участие в послед­ния двубой - 1:2 срещу Локомо­тив Пловдив на "Герена". От Левски обявиха, че той е почув­ствал неразположение и е зая­вил, че няма как да помогне на съотборниците си. Затова и бе изваден от групата за среща­та.

Появиха се информации, че Робърта подготвя бягство от Левски. Ръководството на клу­ба обаче е убедено, че той няма да направи такова нещо. 

Шефо­вете разчитат на негова про­дажба, за да погасят част от задълженията, натрупани тази година, които са в размер на около 5 милиона лева - неплате­ни заплати, данъци и осигуров­ки. 

Очаква се до дни играчът да бъде трансфериран, тъй като интерес към него не липсва. Ситуацията около него следят клубове от Турция, Русия, Ни­дерландия и Полша. От Левски държат да вземат поне 1 ми­лион евро накуп за Робърта.

Неясно е бъдещето на съна­родника на Найджъл - Стайн Спиерингс. Той също може да бъ­де продаден. Халфът бе закупен от Ваалвайк в началото на го­дината за 400 хиляди евро. Стайн участва в 12 мача на си­ните за първенство и купа, в които отбеляза 2 гола.