Унгарският гранд Ференцварош се включва в битката за Найджъл Робърта, пише "Тема Спорт".

Нападателят на Левски от доста време е следен от треньора на маджарите Сергей Ребров. Той е забелязал качествата на 22-годишния футболист покрай разузнаването на Лудогорец.

Както е известно, Ференцварош игра 4 двубоя с разградчани миналия сезон - два в квалификациите за Шампионската лига, както и два в груповата фаза на Лига Европа.

Още през зимата маджарите са пробвали да вземат Робърта. Те са обявили, че са готови на секундата да извадят около 1 милион евро, но от Левски обаче са поискали доста по-голяма сума за правата на нидерландеца. Сега обаче е възможно да се стигне до сделка.

В МТК отиде черногорският вратар Милан Миятович, който напусна Левски като свободен агент. Така, ако Роберта премине във Ференцварош, то двамата може да се изправят един срещу друг в унгарския шампионат.

От полския шампион Легия Варшава също следят ситуацията около Робърта, пише местният futbolnews.pl. Според информациите треньорът Александър Вукович иска да подсили състава си с поне 5-6 нови попълнения, като едно от тях може да е именно нидерландският стрелец.

Найджъл Робърта има действащ договор с Левски, но според поляците той не иска да остане в клуба заради финансовите проблеми, които имат сините.

Именно поради тази причина Легия се надява, че ще успее да го вземе срещу по-малко пари от реалната му пазарна стойност.

Средствата могат да бъдат използвани от „сините“ за лятна селекция, която ще бъде съставена само от българи.

Треньорът Георги Тодоров държи в състава да бъдат привличани играчи, които са излезли от школата на „Герена". Той иска да подсили отбраната.

В последните кръгове като централен бранител бе ползван халфът Мартин Райнов. Оставането на полузащитника при сините обаче никак не е сигурно.

Неговият договор изтече и все още не е подновен. Георги Тодоров заяви, че ръководството на клуба е предложило нов контракт на играча. Засега обаче двете страни не са стигнали до споразумение.

Вече бившият вратар на „сините“ Милан Миятович, който премина като свободен агент в МТК, им пожела бързо да се стабилизират.

"В София бе красиво. Момчетата, хората в клуба - всички ме приемаха добре. Оправдах доверието им, направих силни мачове. Много съжалявам, че клубът се сблъсъка със сериозни финансови проблеми, защото бяхме на път да върнем старата му слава. Искрено пожелавам на Левски да се оправи и да му предстои добър период. Ще пазя само хубави спомени от София", заяви пред медиите в родината си черногорският национал.