Треньорът на Левски Георги Тодоров наблюдава вчерашната контрола на юношите старша възраст на сините срещу третодивизионния Сливнишки герой. Младите таланти спечелиха с 4:1. Част от тях направиха впечатление на Георги Тодоров и ще започнат подготовка с първия отбор. 

Сините ще направят първо занимание за сезон 2020/21 във вторник на "Герена". Засега в клуба няма нови попълнения. Дори въобще не е ясно кой ще се яви на тренировката. Желанието на Георги Тодоров и собственика Наско Сираков е в тима да остане Мартин Райнов. 

Той може да бъде използван както в халфовата линия, така и в отбраната. Договорът му обаче изтече и все още не е подновен. Не е ясно дали Райнов ще приеме предложените му нови условия. 

Преди дни Константин Папазов обяви, че в Левски ще бъде въведен таван на заплатите, като те ще бъдат максимум 10 хиляди лева, припомня „Тема спорт“ и съобщава, че „сините“ са получили покана да проведат лагер в Боровец. 

На "Герена" обаче още умуват дали я да приемат. По-вероятно е те да я откажат. Причината е, че тимът ще започне подготовка с ограничен брой играчи - очаква се основните футболисти да бъдат трансферирани, за да бъде вързан по някакъв начин бюджетът. 

По всичко личи, че Левски ще се готви в София. Но пък може да има лагер в Боровец през септември, когато ще има пауза в първенството, а отборът ще бъде окомплектован. 

От "Герена" все още не са разкрили колко контроли ще играят. Спаринг с тях обаче обяви гръцкият Атромитос. Комшиите се похвалиха, че ще гостуват на "Герена" на 28 юли и дори посочиха началния час на срещата - 20:00. 

Почти сигурно столичани ще имат още една проверка. На старта на новия сезон, който ще започне на 7 август, петък, те ще приемат Берое на стадион "Георги Аспарухов".