Бившият национал на България Валери Божинов призна, че би играл в Левски без пари. Той обаче отрече слуховете, че е говорил с треньора на "сините" Георги Тодоров.

"Всичко е добре в Италия, тренираме. Чака ни важен мач в петък, за да може отборът да остане в Серия "Б", иначе трябва да играем баражи за оставане. Важен мач за нас, дано да го вземем. Да, договорът ми с Пескара е до 31 август. Надявам се да надвием Киево. Ако не, трябва да остана още две седмици в Италия", коментира Божинов пред "Дарик".

"Не, много неща се изписаха. С никого не съм говорил. Имам отношения приятелски с момчетата от отбора. Георги Тодоров го уважавам. Имаме приказка. Но никога не е ставало въпрос за мое връщане. Нека да спрем всякакви спекулации. Всички левскари го знаят. Моето желание е да се върна в Левски и да завърша кариерата си там. Трябва и от двете места да се иска. Обичам Левски."

"Преди време бях казал, че ако се върна в Левски, ще играя за без пари. Ще го изпълня. Искам феновете на Левски да го знаят. Ако се върна, ще играя за без пари. Ще оставя сърцето и душата си. Казвал съм го преди. Няма да се отметна от това. В момента знаем ситуацията."

"Левски има нужда от хора, които да оставят сърцето и душата си. Левски има нужда от такива хора. За съжаление моя приятел Живко Миланов се отказа от футбола. Левски има нужда от него, Левски има нужда от големи левскари в този труден период. В момента на Левски трябва да се дава, а не да се взима."

"Аз няма да преча на Левски. Бих бил съпричастен от каузата да се развиват младите. От Найджъл Робърта може да се изкарат пари. Както ми казаха, че Слави Костов - трябва да бъде налаган, за да се продаде. Моето его го бях оставил настрани, за да може Костов да вкарва и да тренира."

"Моето его е голямо, да, но когато става въпрос за каузата го оставям настрани. Всички ще имат моята подкрепа, цялостна. И всички останали млади футболисти. Много хора ми звънят, питат ме какво става. Не искам да споменавам имена. Виждам, че има желание, хората ми звънят, пишат ми. Как да се върна аз, като си има президент, има си треньор, които трябва да решат. Всичко е в ръцете на треньора, на г-н Сираков, на г-н Папазов. Всички знаят какво аз искам."

"Обединението прави силата. Ако ние сме заедно, Левски няма кой да го бутне. Ако всички мислим заедно върху една система. Не съм израснал на "Герена", но това, което видях но 100-годишната ми остана в сърцето и душата. Трябва да обединим всеки един фен. Трябва да се върви в една посока", завърши голаджията.