Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че задълженията на клуба са около 24 млн. лева.

"Има си ясни правила по Търговския закон. Има 30 дни, когато се изпадне в свръх задължение. Все още не сме на този етап. Плащаме на контрагентите, проблемите са ни задълженията към персонала и НАП. Уговорката ни с НАП е да имаме нова среща през август и да пренастроим споразумението. Около 24 милиона са задълженията на Левски към момента, ако до 2-3 седмици няма промяна, ще трябва и това да се случи", каза Колев.

“Не знам за фирми, които са принуждавани да не помагат на Левски. Коментирахме нов модел на срещата с феновете. Левски е атрактивна хапка за рекламния пазар, но трябва да отчитаме в каква ситуация се намира икономиката на страната. Не е невъзможно негативните новини около Левски да правят рекламодателите предпазливи. Няма конкретно предложение за трансфери за играчи на Левски”.

“Между 1000-1200 абонаментни карти са закупени към момента. Но трябва да отчетем факта, че много хора няма да могат да я ползват на този етап, заради пандемията. Може би е добре да помислим за разсрочено плащане или само за един полусезон, тъй като картите са по-скъпи от преди. При всички положения ще пуснем и членски карти. Обсъждахме като бизнесплан какво гоним и какво предлагаме с тях”, каза още директорът.

 

"Не виждам пречка отборът да стартира сезона. Не мога да коментирам с какъв състав обаче ще играем срещу Берое. Има интерес към наши играчи. Изненадващо има и българи, и чужденци, които искат да се присъединят към нас. Участието в евротурнирите няма да е пагубно с оглед на сегашното състояние на клуба, това беше ясно отдавна".

"От гледна точка на престиж и селекция от чужбина обаче това ще е пречка. Левски все още съществува и все още не е приключил 106-годишната си история до момента. Феновете са причина за това. Няма какво друго да призова запалянковците, освен да продължат да помагат. За нас всяка стотинка е важна и всеки ден е важен. Ние разчитаме само на тях", завърши Павел Колев.