Гръцкият гранд АЕК призна, че проявява интерес към напа­дателя на Левски Найджъл Ро­бърта. От клуба обаче разкри­ха само при какъв вариант ще пратят оферта за нидерланд­ския стрелец на сините. Това ще се случи, ако третият в Гърция се раздели с аржентин­ската си звезда Серхио Араухо.

"Наистина Робърта е играч, от който се интересуваме, но той не играе на позиция, на която веднага се нуждаем от подсилване. Привличането му не е спешно. Това обаче може да се промени, ако се стигне до продажба на Араухо. В мо­мента основната цел е дого­ворът му да бъде подновен до края на трансферния прозо­рец, а не да бъде продаден. Всичко обаче може да се случи", коментираха от клуба пред местните медии, цитирани от "Тема спорт".

Робърта е най-конвертиру­емият футболист на Левски. Сините се надяват да полу­чат поне 1 милион евро накуп за правата му. Засега обаче на "Герена" не са получили подоб­на оферта. Плановете на Ге­орги Тодоров са да използва Найджъл в първия кръг на пър­венството. В понеделник, 10 август, Левски приема Берое от 20:00 часа на "Герена".