Бившият национал на България Валери Божинов се срещна днес с президента на Левски Наско Сираков. Двамата се видяха в офисите на клуба на "Тодорини кукли", а от утре стрелецът ще започне да се готви със "сините".

Снайперистът вече няколко пъти обяви, че е готов да се завърне на стадион "Георги Аспарухов", където се чувства у дома си. Бившият ас на Ювентус, Манчестър Сити и Спортинг Лисабон има действащ договор с италианския Пескара, който изтича на 31 август.

Преди тази дата той няма право да бъде картотекиран в друг клуб. Затова той няма право да участва в мачовете през месец август, дори и да подпише официално с Левски. Още от утре обаче ще се включи в подготовка на 26-кратните шампиони, но за конкретен договор не е говорено.

Сираков ще иска Божинов да помогне в израстването на младите футболисти, тъй като клубът се намира в тежък период и най-важното е да бъде стабилизиран 106-годишния роден гранд.

Треньорът Георги Тодоров, който е в отлични взаимоотношения с Божинов, също се надява, че с харизмата и опита си, нападателят ще бъде полезен на отбора, като преди година, когато класира Левски за последно в евротурнирите.

"Говорих с Наско Сираков, ще започна тренировки с клуба, но на този етап няма нищо конкретно. Имам договор с Пескара до 31 август", сподели Божинов пред Спортал. 

"Няма смисъл всеки ден да говорим едни и същи неща. Най-важен е Левски. Когато има нещо ясно ще го разберете всички. На този етап трябва всички да се обединим и да мислим за доброто на любимия клуб."

"Ще бъде тежко, но с общи усилия на ръководство, треньори, играчи и най-вече на феновете Левски ще пребъде. Сигурен съм. Трябва много работа, защото положението наистина е много трудно в клуба, а не само в отбора, но съм оптимист", завърши Божинов.