Изходящ трансфер е в осно­вата на съвместните мъки между Левски и Паулиньо, пише "Труд". От началото на годината бразилецът е неузнаваем, но въпреки това е със статут на твърд титуляр.

Коефициентът на полезно действие на офанзивния футболист не само, че грани­чи с нула, но на моменти е дори с минусови стойности, тъй като от негови грешки противниците градят своите атаки. От начало­то на 2020-а юношата на Коринтианс се е отчел за „сините" с един гол във вратата на Арда.

Южноамериканецът стартира новия шампионат в същата кондиция, а тимът му загуби от Берое с 0:2 в София. След поредния слаб мач на лявото крило, наставникът на тима Геор­ги Тодоров обясни и причината да го използва без смяна.

„Това е негов шести слаб мач, откакто аз съм треньор - анали­зира опитният специалист. - Да, вярно, разчитам много на Паулиньо, но той не се влага... Продължавам да твърдя, че има стра­хотни качества. Но за съжаление вече в пореден двубой не ги показва. Виждате в какво състояние е клубът. Ние в крайна смет­ка трябва да продаваме, за да можем да оцелеем. Не мога да си позволя Паулиньо да не играе. Не че имам и кой знае какви дру­ги опции..."

В неделя агонията на „сините" на стадион „Г. Аспарухов" бе удължена. Левски остава без победа у дома от декември, записвайки в този период пет поредни поражения - Славия (1:2), Лудогорец (0:1), Славия (1:2), пловдивския Локомотив (1:2) и сега Берое (0:2).

За последно „сините" зарадва­ха своите привърженици на „Герена" срещу Витоша Бистрица -2:0.